Network Menu

Julintervju med Anna Norrström, SWEA Vancouver

Anna Norrstrom, SWEA Vancouver; Foto: PrivatNamn: Anna Norrström
Avdelning: SWEA Vancouver

Hur länge har du bott utomlands och var?
Sedan 2005 i Vancouver, bodde också i England under ett år (2000).

Vilka är fördelarna med att bo utomlands?
Fördelen med att bo i Vancouver är att det är en alldeles underbar stad – oslagbar natur (berg, skog och vatten) samt väldigt bra möjligheter att arbeta och bo bra.

SWEA Vancouver arbetar mycket med miljötänk och ekologisk hållbarhet. Berätta om era initiativ!
Vi vill främst öka miljötänket hos Sweor i Vancouver, men även inkludera övriga svenska föreningar för att nå så många som möjligt. Detta gör vi framförallt genom en tävling som vi håller på att lansera för fullt. Syftet med tävlingen är att på ett underhållande men ändå lärorikt sätt informera Sweor om miljö och ge konkreta tips på hur man kan leva mer miljövänligt.

Hur kan SWEA-avdelningar runtom i världen värna om miljön?
Det finns massor av saker som avdelningarna kan göra. Till exempel anordna programpunkter om ekologisk mat (ekologisk kaffeprovning), intervjua ”miljöexperter” (till exempel någon som arbetar för en förening/företag som jobbar inom miljö, besöka stadens myndigheter och fråga dem vad de gör för att värna om miljön och få tips).

En annan sak som är bra är att fokusera på lokalt tänk, det vill säga odla eget. Vi bjöd in en trädgårdsexpert som gav jättebra tips om att odla i trädgård och vilka grönsaker som ofta innehåller stora mängder gifter och som är bättre att odla själv. Det viktigaste är att tänka på vad som fungerar för er avdelning och vad ni vill åstadkomma (och hur mycket tid ni har).

Berätta om ett trevligt SWEA-minne!
Oj, det finns sa många! Om jag måste välja ett så blir det regionmötet 2008 eftersom vi i Vancouver var värdar för mötet. Så härligt att ha så många Sweor samlade och det var en underbar helg. Jag vill ocksa nämna att våra styrelsmöten faktiskt är roliga – det är lite stimmigt, pratglatt, vi har massor att diskutera men vi får massor gjort och det går ofta i rasande fart!

Hur firar du jul i år?
Med min pojkvans föräldrar som är här från England och hälsar på. Sedan åker vi till New York och Boston över nyår.

Vad finns på ditt julbord?
Allt möjligt! En härlig och salig blandning av svenskt, engelskt, kanadensiskt och vad vi känner för. Vi har inte så mycket regler angående vad som tas fram, men vi har en god dos vin och trevligt sällskap!

Har du någon önskan inför julen?
Snö och solsken!

God jul Anna!