Network Menu

Julintervju med Cissi Carlsson, SWEA Hongkong

Cissi Carlsson, SWEA Hongkong; Foto: PrivatNamn: Cissi Carlsson
Avdelning: SWEA Hongkong

Hur länge har du bott utomlands och var?
Jag har bott utomlands sedan 2003, alla dessa sju år i Hongkong.

Vilka är fördelarna med att bo utomlands?
Det som är absolut bäst med livet vi har nu är att jag har så mycket TID. Min man jobbar och jag får tid för barnen på ett sätt som jag aldrig hade när jag jobbade – det är ovärderligt. Dessutom har jag tid över för mig själv och det känns oerhört lyxigt. Våra helger är inte en kamp mellan att hinna med saker man inte hann i veckan och att få fritid. Vi har alltid fritid, varje helg.

Vad betyder SWEA för dig?
SWEA betydde väldigt mycket för mig när jag var ny-utflyttad. Jag hade ett sammanhang, en tillhörighet som inte var familjen, det var speciellt viktigt eftersom jag inte hade någon arbetsplats att tillhöra längre. Barngrupperna var ett lyft, både för mig och barnen. Så småningom övergick mitt fokus till styrelsearbete och aktiviteter, bäst har jag alltid gillat upptäcktsaktiviteter. SWEA betyder fortfarande mycket för mig, fast på ett annat sätt. Otaliga är de goda råd och de väninnor jag fått genom SWEA. Några av mina absolut bästa vänner hade jag aldrig träffat om inte SWEA funnits.

Berätta om ett trevligt SWEA-minne!
Ett trevligt SWEA-minne är den julfest vi hade i SWEA Hongkong för några år sedan då vi bestämde att traditionen till trots bjuda in alla respektive. Åh, vad kul det var att få träffa min mans alla nya vänner och se att jag faktiskt kände deras fruar!

Hur firar du jul i år?
I år firar vi jul i Österrikiska alperna. Snö, skidåkning, god mat och mycket kortspel (en familjefavorit).

Har du någon önskan inför julen?
Att vi ska lyckas stressa av julen så bra som vi gjorde förra året. Då ansträngde vi oss verkligen för att inte förta oss, inte planera aktiviteter ALLA dagar och att faktiskt säga nej till vissa vänner, hur svårt det än är. Målet måste vara att man inte känner att man behöver semester efter julledigheten.
Sen har jag en önskan till och det är att min sjuåriga dotter som fortfarande tror på tomten och verkligen vill tro på tomten inte blir alltför ledsen när hon upptäcker att det faktiskt är hennes pappa som klätt ut sig. Jag är ganska säker på att hon planerar att avslöja honom i år en gång för alla….

God jul Cissi!