Network Menu

Möt SWEA New Orleans ordförande

Kicki Ahlstedt Casano, ordförande för SWEA New Orleans, har hunnit jobba både som flygvärdinna och fransklärare.

Höga höjder vardagsmat för Kicki

Kicki Casano; Foto: PrivatNamn: Kicki Ahlstedt Casano
Avdelning: SWEA New Orleans (ordförande)

Hur länge har du bott utomlands och var?
Jag kom till USA 1969 efter att ha blivit anställd som flygvärdinna för Pan Am. Jag var först stationerad i New York där jag stannade i tio år. Flyttade därefter till Los Angeles och flög därifrån i sju år. Har sedan bott utanför New Orleans sedan slutet av 1985. Närmare bestämt på Mississippi Gulf Coast. Efter Pan Am tog jag mitt lärarcertifikat i franska och undervisade på en lokal high school fram till min pension 2007.

Vilka är fördelarna med att bo utomlands?
Oj, det var en bred fråga. Det finns så otroligt många fördelar med att ha två hemländer, så att säga. Dels att man känner att världen är så interconnected och att vi alla är så otroligt beroende av varandra på de olika kontinenterna.

Sedan är det ju fantastiskt att ha dubbelt medborgarskap. Att kunna röra sig obehindrat mellan flera länder. Verkligen en fördel! Eftersom jag är språkintresserad är det ju också en aspekt som är positiv, den att vara flerspråkig.

Hur länge har du varit medlem i SWEA?
Jag blev först medlem i SWEA 1979 precis efter det att SWEA startade som organisation. Tyvärr fanns inte SWEA i New Orleans förrän 2003 så mellan 1986-2003 var jag ej medlem.

Hur kommer du att fira jul i år?
Min man och jag ska vara i Los Angeles där vår son är bosatt.

Har du någon önskan inför julen?
Att det får vara fred på jorden.

God jul Kicki!