Network Menu

Succé för SWEA San Franciscos Professional-grupp

Med mindre än ett år på nacken har SWEA San Franciscos Professional-grupp fått en fantastisk uppslutning till sina aktiviteter!

Start för SWEA Professional i San Francisco

Kick Off SWEA Professional i San Francisco; Foto: PrivatMed mindre än ett år på nacken SWEA San Franciscos Professional-grupp fått en fantastisk uppslutning till sina aktiviteter!

Det hade länge pratats om att starta en grupp för våra yrkesverksamma tjejer inom SWEA, med fokus på networking och kunskapsöverföring. Vilket gensvar vi fick!

Premiären av SWEA Professional ägde rum på Google i juni tidigare i år. Ett mycket inspirerande frukostseminarium med Stacy Sullivan som berättade om sin roll som Chief Culture Officer på Google. Vilken otroligt inspirerande arbetsplats! Vi bjöds på frukost och guidad tur runt ett enormt stort företag. Inte en dag för högklackade skor!

SWEA Professional i San Francisco studiebesök på GoogleEfter ett kort sommaruppehåll träffades vi för en mer officiell ”kick off” för SWEA Professional. Denna gången fick vi den stora äran att bli inbjudna till en av SWEA San Franciscos egna entreprenörer, Jenny Sagström.

Hennes företag Sköna Advertising, en trendig reklambyrå i hjärtat av San Francisco, stod på inbjudan denna gång. Vi nätverkade så det nästan immade igen på fönstren! Vi lärde känna varandra, pratade om våra förhoppningar med vår nystartade grupp, och avslutade kvällen med ett inspirerande föredrag av kvällens värdinna, som berättade om hur det är att vara en svensk kvinna i reklambranchen i USA. Ett mycket bra event där alla kom till tals och vi kände oss väldigt motiverade och peppade för att driva vår nya grupp framåt.

Näst på kalendern stod Stanford University! En vacker söndageftermiddag i november träffades vi återigen för att denna gången besöka utställningen ”Innovative Sweden”. En väldigt intressant utställning i regi av Svenska institutet.

SWEA Professional i San Francisco studiebesök på utställningen "Innovative Sweden" på Stanford UniversityVi fick se och höra om 20 av Sveriges mest framgångsrika uppfinningar, alltifrån läkemedelsindustrin till teknik och kommunikation. Efter vår trevliga rundvandring samlades vi runt fikabordet där det bjöds på hembakade kanelbullar, tigerkaka, ostfrallor och kaffe! Mätta och belåtna satte vi oss med kaffekoppen i knät för att lyssna på ett spännande föredrag i ämnet ”Women and leadership” med Denise Brouillette, konsult inom strategisk ledarskapsutveckling och föreläsare vid UC Berkeley. Till detta event kom 60 Sweor!

SWEA Professional hoppas kunna skapa många mer intressanta event framöver. Kombinationen föreläsning/studiebesök och nätverkande har visat sig vara en succé!

Under nästa år har vi redan mycket på agendan! Vi ska lära oss tala inför grupp, vi har planerat in ett studiebesök på Ericsson i San José och hoppas få veta mer om hur det är att vara utlandsplacerad men anställd i Sverige. Vi hoppas skapa ett mentorprogram vilket är ett fantastiskt sätt att sammanföra våra äldre, mer erfarna Sweor med våra yngre förmågor. Idéerna är många och entusiasmen stor!

SWEA Professional i San Francisco studiebesök på utställningen "Innovative Sweden" på Stanford UniversityHör gärna av er till SWEA San Francisco om ni vill starta upp en egen Professionalgrupp där ni är, vi stöttar gärna med ideer och tips!

Text: Ursula Hultqvist, SWEA San Francisco
Foto: Privat