Network Menu

SWEA London firar 25-årsjubileum med svensk musik

Spotify inloggning för SWEA25 playlistSWEA London fyllde 25 år 2014 och det firades med en mottagning på Collyer Bristows Galleri. Bakgrundsmusiken som spelades var en tretimmars spellista på Spotify med musik från de senaste 25 åren. Allt är svenskt och bara med kvinnor. Vilken kvinnokraft!

– Jag började med att söka på svensk musik från 1990-talet, berättar Johanna Rindforth, som sammanställt listan för SWEA. Då kom det förstås upp en massa irrelevanta grejer också, men jag valde ut godbitarna som skulle passa för SWEA.

När hon väl hade dessa på plats sökte hon vidare på liknande musik och lyckades få ihop musik från 1989 till 2014. Till slut var det så många bra låtar att hon fick lov att prioritera och välja bort en del. Artisterna som är kvar på listan varierar från Ainbusk Singers till Robyn, från Cardigans till Eva Dahlgren och allt däremellan och runtomkring.

SWEA London 25 är en offentlig lista som vem som helst kan lyssna på. Det enda du behöver göra är att registrera dig på Spotify och det är gratis. Och dessutom en svensk uppfinning!

Text: Helen Rennie-Smith och Johanna Rindforth, SWEA London

Klick här för SWEA Londons spellista

Eller när du är inne på Spotify, sök jorindforth, klicka på Johannas namn och välj sedan Publika spellistor, SWEA25

Spotify är ett svenskt multinationellt företag med en online-musiktjänst som erbjuder möjligheten att kunna lyssna till strömmad musik över Internet. Tjänsten är en av världens största i sitt slag, med sina 40 miljoner användare världen över, varav 10 miljoner är betalande abonnemangskunder (maj 2014). [från sv.wikipedia.org/wiki/Spotify]


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.