Network Menu

SWEA-hästarna vid 25-årsjubiléet

2004: 14 fina SWEA-hästar i Stockholm

Invigning på Strandvägen och grönbete på Tingsvallen (Skansen)

[Artikeln kommer ifrån SWEAs tidigare webbplats och nämndes i SWEA-Nytt]

SWEAs 25-årsloggaNationaldagen den 6 juni 2004 började med strålande sol, men vid 12-tiden drog stora mörka moln in över huvudstaden. Man skall dock icke ge upp och alla Sweor som väntat nere på Strandvägen, kunde glädja sig över att solen återigen strålade när tiden var inne för invigningen av de magnifika hästarna i Strandvägsalléen.

Ett hundratal Sweor, många influgna från främmande länder, och ett hundratal vanliga stockholmare var på plats när landshövding Mats Hellström med hjälp av Agneta Nilsson, SWEAs grundare, avtäckte den vackra Stockholmshästen.

25-årsjubileum häst från SWEA Malaga; Foto: Kerstin Alm

25-årsjubileum häst från SWEA Malaga; Foto: Kerstin Alm

Christina Moliteus, SWEA Internationals ordförande höll välkomsttalet, Anna-Greta Leijon introducerades och uttryckte stor glädje över att hästarna skulle få tillfällig rastplats uppe på Skansen efter den 30 juni. Många sponsorer och andra icke Sweor, som varit behjälpliga i hästprojektet fick mindre hästar, målade av Sweor som presenter.

Efter avtäckningen av häst nummer ett gick det som en virvelvind genom alléen och många glada utrop kunde höras när täckena dragits av samtliga inklusive häst nummer 14, representerande Los Angeles. Agneta sken som en sol och Mikaela Fredriksson, som varit ansvarig för hästarnas placering och arrangemanget för dagen, kunde båda vara mycket nöjda med detta lyckade evenemang.

Så befann sig hästarna i Strandvägsallén till allmän glädje för flanerande Stockholmare och turister tills det var dags för flytten till Tingsvallen på Skansen. Där finns hästarna till mitten av augusti då de fraktas till sina respektive slutliga hem runtom i världen. Hästarna trivs på Skansen där de blir fotograferade av hundratals besökare, ofta med klättrande och ridande barn.

Text och foto: Kerstin Alm (Los Angeles)

SWEA häster 25årsjubileum 2004