Network Menu

SWEAs 25-årsjubilem 2004

SWEAs 25-årsloggaKerstin AlmHär bjuder adventskalendern på en tillbakablick till 2004 då SWEA firade sitt 25-årsjubileum. Kerstin Alm, SWEA Los Angeles och VAMEs regionordförande under den här tiden, skrev en rapport om jubiléet som du här kan läsa igen. Kerstin som också är SWEAs fotograf har ett digert bildmaterial och med hjälp av det kan vi minnas jubileet, inte bara med ord, utan också med bilder.

Tack Kerstin!

Bestående intryck av SWEAs 25-årsjubileum den 17 till 20 juni 2004

Innan jag skriver om själva jubileumsdagarna vill jag skriva ett par rader om en grupp Stockholms-Sweor, som verkligen gav sig själva, sin själ, sin tid och många doser energi och tålamod samt diplomati till SWEA. Det är mycket tack vare dessa osjälviska damer, som resultatet slutligen blev så strålande.

Kansliet

25-årsjubileum -- registreringPå kansliet hade vi Ninni Pettersson-Wästberg, mästarinnan i att organisera och hålla ett något ovanligt och många gånger rätt besvärligt kontor i schack. Schack matt brukar det visst heta. Ninni får en olympisk medalj i diplomati. Med ett lugnt och sansat beteende lyckades hon med det omöjliga. Tillsammans med Gunilla Blomberg, Britta Blomqvist, Gunnel Fauque, Birgit Halén och en rad andra damersom jobbade på kansliet i olika skift såg hon till att de flesta anmälda Sweor lämnade SWE- kansliet glada och nöjda. I livet är det väl alltid en och annan som kanske aldrig är nöjd, men de tillhör de sällsamma undantagen. Alla detaljer var väl planerade med extra värdinnor och material som var arrangerat i perfekt ordning.

Ett par damer som skall nämnas speciellt är Ettan Bratt, kvinnan med bra kontakter på alla nivåer, Monica Sagnell, datorspecialisten, Christina McLaughlin, som tog hand om jobbig ekonomi. Christina Moliteus, vår utsökta ordförande, glömmer man inte i första taget och hon förgyller alla evenemang; med sin ”statue” (betyder inte staty) och karisma för hon SWEA till skyarna.

Jag hade privilegiet och förmånen att få jobba på kansliet under mer än en vecka, och mest tack vare Ninni var det en fröjd att vara där. Alla övriga som hjälpte till var ocksåSWEA25-Sthlm mycket tillmötesgående och sympatiska. Om någon inte håller med mig skall jag gärna debattera den saken. Tänk er själva att ha ett intimt rum fyllt med angelägna, snackglada damer som snabbt vill ha sina biljetter, och dessutom inte kom ihåg vad man beställt och betalat för. SWEA-kansliet var det vackraste kontoret uppe på Östermalm och Ingrid Wernersson hade generöst upplåtit denna superbt belägna och fenomenalt trevliga lokal för vårt ändamål. Ibland var det en lång kö och under de regniga dagarna, och det var alltför många, blev det ganska immigt på fönstren på Östermalmsgatan 61, där det hängde stora SWEA-banér, som borde ha varit lätt igenkännliga. Så var dock inte fallet. Det första man blir blind på är som bekant ögonen. Vi får se till att vi har bättre glasögon i fortsättningen. Den kommentaren gäller även mig.

Foresta Hotell

Allt material som skulle till Foresta Hotell tog Lil-Marit Anderson hand om och när man såg det berg av påsar, lådor, förkläden etc. inne i det ”inre rummet” är jag mäkta imponerad av att allt kom på plats.

Foresta-Hotell-2004Det är bara de som är inblandade som vet vilken tid det tar att se till att allt klaffar. Lil-Marit höll också i själva hotellarrangemanget under jubiléet och även anmälningarna från början. Det här har jag skrivit ute på Ingarö, i ett formidabelt hus med panoramautsikt, som tillhör Margareta Tönisson, ordförande i SWEA San Francisco. Hon låter mig bo i detta paradis under en månad. Själv har hon åkt hem till USA. Vilken tur man har, när man är en Swea! Det är en ljuvlig dag, den 22 juli 2004. Solen skiner, segelbåtarna passerar i sundet. Utsikten över Älgön och Grand Hotell Saltsjöbaden är himmelsk. Jag lyssnar på Lugna Favoriter på radion med härlig musik från 60-, 70- och 80-talet. Livet leker och jag leker att jag är förmögen. Jag behöver dock inte leka att jag är en Swea, för jag är en Swea! Tack, Agneta, för det!

Text och bilder: Kerstin Alm


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.