Network Menu

SWEAs Världsmöte 2005 i New Orleans

SWEA New OrleansEfter SWEAs stora omorganisation 2002, genomfördes det första världsmötet i New Orleans 2005. Innan våra världsmöten började var det internationella årsmöten som samlade alla AO. De utgjorde styrelsen och röstade om alla frågor. Nu är det RO som representerar alla avdelningar i respektive region och internationella årsmötet har krympt och arrangeras inte längre vid världsmötet. Internationella årsmötet ligger i april medan region- och världsmötet ligger i oktober.

SWEA New Orleans, då endast två år gammal med 28 medlemmar, arrangerade hela Världsmötet 2005. Vid den här tiden hade SWEA funnits i 25 år och hade växt till 76 avdelningarna i 35 olika länder och 7 972 medlemmar. Till världsmötet i New Orleans kom deltagare från närmare 70 avdelningar.

Vid årsmötet, som hölls under världsmötet, fastställdes nya riktlinjer för den fortsatta verksamheten; SWEA ville förstärka sökandet av sponsorer och verksamheten skulle bli ännu mera strukturerad och professionell. Det här innebar bland annat att Resebidragskommittén och Framtidskommittén fick nya riktlinjer. Framtidskommittén skulle koncentrera arbetet på att öka informationen inom SWEA, medlemsvård samt SWEAs framtidsfrågor. Kommittén för nya avdelningar fick också reviderade riktlinjer.

Under världsmötet erbjöds Sweorna att delta i en mängd olika workshops som t.ex. SWEA i tryck, Hemsidans hemligheter, SWEA-Guiden och Bli en bättre berättare.

Naturligtvis fanns det också goda möjligheter för deltagarna att utforska den legendariska staden New Orleans. Det finns många berättelser om matupplevelser där man fick nya smaksensationer från både Creol- och Cajunköket. Båtturer med alligatoräventyr i det berömda träsklandet Bayou St. John var ett måste för många, och likaså ett besök på City of the Dead, en av New Orleans omtalade begravningsplatser. Givetvis kunde Sweorna inte vara i New Orleans utan att lyssna på jazz och den här gången var det riktigt lyckosamt, eftersom det samtidigt pågick en jazzfestival.

Avdelningsparaden på VM 2005; Foto: Kerstin Alm

Avdelningsparaden på VM 2005; Foto: Kerstin Alm


Blandade bilder från VM2005 i New Orleans

Fotografer: Gunilla Perdius, Kerstin Alm, Anna-Karin Lundqvist, Gunilla Faber, Anna Carlsson Ring Rönneskog, Lena Powers och Margaretta Simpson

OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.