Network Menu

SWEAs Världsmöte 2007 i Amsterdam

Logo från VM2008 i AmsterdamOmkring 320 SWEA-medlemmar tog sig till Amsterdam den 18-22 april 2007 för att delta i världsmötet. Hela 75 av 77 avdelningar hade sin ordförande på̊ plats. Utöver SWEA Internationals årsmöte erbjöd Amsterdam-Sweorna ett program med föreläsningar, middagar och utflykter. Under årsmötet diskuterades fyra huvudområden; nyheter inom SWEA, hur SWEA Internationals kansli fungerar, hur ser SWEA International på̊ framtiden, hur uppfattas SWEA av medlemmar och andra.

Temat under världsmötet var Sverigebilden och SWEA-bilden. Under mötet gav talare från bl.a. UD, Svenska institutet och Visit Sweden sin bild av ”Sverige som varumärke”. Ett mycket uppskattat inslag var när Tina Nordström, som av SWEA utsetts till Årets Svenska Kvinna, berättade om sitt liv som välkänd svensk kock.

Sweorna erbjöds en mängd olika utflykter i Amsterdam och dess närhet, och många gjorde naturligtvis också privata sightseeingturer. De besökte blomsterparken Keukenhof där de stora trädgårdarna och utställningshallarna visade en fantastisk variation av blommor av alla slag. Andra åkte till staden Delft där de besökte porslinsfabriken. Några tog sig till Anne Frank museum och många Sweor besökte också Van Gogh-museet och Rijksmuseum för att i verkligheten få se alla de stora kända konstverken. En av kvällarna fick Sweorna kliva på en båt som tuffade runt i Amsterdams kanaler medan de lät sig väl smaka av den delikata Rijsttafel som serverades.

VEMA styrelsen på VM2007 i Amsterdam; Foto: Kerstin Alm

VEMA styrelsen på VM2007 i Amsterdam; Foto: Kerstin Alm


Skrolla längre ner på sidan
för ett bildgalleri från VM2007


Läs ett urval av andra rapporter om VM2007Blandade bilder från VM 2007 i Amsterdam

Fotografer: Kerstin Alm, Eva Thorson och Margaretta Simpson

OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.