Network Menu

SWEAs Världsmöte 2009 i Washington D.C.

Logga för VM2009 i Washington D.C.2009 firade SWEA sitt 30-årsjubileum och vid den här tidpunkten fanns SWEA representerad i 34 länder med 77 avdelningar och över 8000 medlemmar. Detta år hölls SWEAs världsmöte i Washington D.C. den 16-19 april och totalt 320 Sweor kom och bodde på Hotel Capitol Hill, nästan granne med Vita Huset.

Under årsmötet diskuterades många viktiga frågor; bl.a. möjligheterna att skapa arbetsgrupper för att utbyta idéer, medlemsregistret, riktlinjer för att bilda nya avdelningar, SWEAs webbplatser och informationsmaterialet. Vid mötet presenterades det nya presentationsmaterialet ”SWEA i ett nötskal”, ett klart och tydligt budskap om vad SWEA är och vad vi står för. Frågan om SWEAs domännamn kom upp och SWEA planerade att koppla in en expert och utveckla en s.k. domänpolicy för SWEA.

Även vid detta värdsmöte erbjöds Sweorna spännande föreläsningar. Bland talarna fanns biskop Lennart Koskinen, språkvetaren Catharina Grünbaum och generalkonsul Barbro Osher, som talade om vad SWEA har betytt för henne. Barbro grundade SWEA San Fransisco, valdes till Årets Svenska Kvinna 2004 och driver Pro Suecia Barbro Osher Foundation, en stiftelse som donerar stora summor till svenska institutioner och svensk kultur.

I Washington blommade körsbärsträden och Sweorna kunde besöka Vita huset, det 170 meter höga Washington Monument, gå på museum och njuta av stan i försommarvärmen. En av kvällarna gjorde Sweorna en flodtur med en klassisk hjulångare, Cherry Blossom, och en organiserad resa till Mount Vermont stod också på programmet.

VM2009 -- mingel; Foto: Kerstin AlmEn av de största höjdpunkterna under världsmötet var galamiddagen för att fira 30-årsjubiléet. Innan Sweorna fick sätta sig till bords, spelade MEMA-Sweorna upp en sketch till ära för Agneta Nilsson som blivit utnämnd till Heders ÅSKa 2009. Sweorna fick också se uppträdande av Jill Johnson som flugit från Sverige för att underhålla med svensk countrymusik och gratulationer till SWEA som fyllde 30 årsändes från när och fjärran, bland annat ett telegram från Drottning Silvia.


Skrolla längre ner på sidan
för ett bildgalleri från VM2009


Läs ett urval andra rapporter om VM2009
Blandade bilder från VM2009 i Washington D.C.

Fotograf: Kerstin Alm

OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.