Network Menu

SWEAs Världsmöte 2011 i Kuala Lumpur

Logga för VM201116-20 mars 2011 genomfördes världsmötet i Kuala Lumpur och det var 184 Sweor från 34 länder och 42 avdelningar som deltog. Det här var första gången SWEA kombinerade regionmöten med världsmötet.

Årsmötet hade fått en något annorlunda agenda från förra världsmötet och denna gång avslutades dagen med en paneldebatt och frågestund som var mycket uppskattad av de närvarande. Världsmötet bjöd på workshops med fyra olika teman: Hur attraherar vi sponsorer? Vilken typ av arrangemang kan göras i SWEAs regi? Hur svenska är egentligen vi utlandssvenskar? Vad står SWEA för? Vilka värderingar har vi och hur ser vår framtid ut?

De närvarande erbjöds också att lyssna till många intressanta föredrag. Denna gång talade Sveriges ambassadör i Kuala Lumpur och Annika Rembe från Svenska Institutet. Mycket uppskattad var också underhållaren och författaren Fredrik Härén som pratade om kreativitet. SWEA Kuala Lumpur erbjöd också föredrag på temat “Sverige i Asien”, som handlade om kulturella skillnader, kvinnors situation, att vara svensk i Asien, svenskt näringsliv och hur vi säljer Sverige i Asien.

Sweorna gick på museum, åkte på stadsrundturer och vandrade i Lake Gardens. För dem som var intresserade anordnades en utflykt till Chinatown med sitt utbud av marknader, tempel och affärer. Den sista kvällen var det dags för galamiddagen och där erbjöds fantastisk mat och ett bejublat framträdande av malaysiska dansare. Efter världsmötets avslutande åkte dem som bokat in sig, vidare på efterresor till Langkawi eller Borneo.

 

VM2011 i Kuala Lumpur under workshops


Skrolla längre ner på sidan
för ett bildgalleri från VM2011


Klicka här för mer information på VM2011 webbplatsen


Läs ett urval andra rapporter om VM2011Blandade bilder från VM2011 i Kuala Lumpur

Fotografer: Kerstin Alm (Los Angeles), Josephine Carlsson (Stockholm), Inger Eng (South Florida), Maria Harkins (Kuala Lumpur), Birgit Höjer (Perth), Maud Larsson (Zürich), Maria Norstedt (Kuala Lumpur), Agneta Nilsson (Los Angeles), Ninni Pettersson Wästberg (London), Margaretta Simpson (Boston), Annette Åsberg (San Diego)

OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.