Network Menu

SWEAs Världsmöte 2013 i Bologna

VM2013 Logga (från webbplatsen)3-6 oktober 2013 bjöd SWEA Rimini in till världsmöte och regionmöten i Bologna. Det var närmare 400 Sweor som tagit sig till Italien och Bologna och det var för ett SWEA världsmöte, rekord.

Under fredagen genomförde alla sju regioner sina årsmöten och de fick alla möjligheten att föra diskussioner med representanter från PR, webbredaktionen och vår juridiska rådgivare Gîta Paterson.

Lördagen inleddes med att Margaret Sikkens Ahlquist, ordförande för SWEA, talade om SWEA idag, vårt syfte och vår vision. Det utgjorde basen för dagens vidare diskussioner. Därefter hade vi presentationer från Svenska Institutet och föreningen Svenska i Världen. Den svenska ambassadören, Ruth Jacoby höll också ett anförande och i övrigt ägnades mycket tid åt tre workshops. Den här gången fokuserades på tre huvudteman: SWEAs framtid, Barn utomlands och svenska språket (BUS) och Information och kommunikation med tyngdpunkten på den nya webbsidan som skulle lanseras senare under hösten. En Facebookgrupp ”SWEA Världen” skulle också lanseras efter världsmötet.

VM 2014 SWEA tårtaMötet avslutades med en allmän diskussion där öppenhet, tydlighet och tvåvägskommunikation var några av nyckelorden. Vi vill ha ytterligare fokus på avdelningarna och vi måste alla som medlemmar av SWEA försöka bidra till förnyelse, framåtsträvande och försöka få fler yngre kvinnor att bli medlemmar. SWEA ska ta klivet framåt och bli den viktigaste organisationen för svenska kvinnor i världen.

Att hitta utflyktsmål och god mat och dryck i regionen Emilia-Romagna där Bologna ligger är inte svårt. Det vanskligaste är kanske att välja bland det digra utbudet. Stadsvandring i Bologna med dess berömda arkader var ett givet alternativ. Sweorna erbjöds utflykt till Parma med stadspromenad och besök hos parmaskinka- och parmesanost-producenter. Det fanns utflykt till Modena där man också fick komma till en balsamvinägertillverkare, Sweorna kunde gå på pastakurs och lära sig att göra äkta emiliansk handgjord pasta, eller besöka Faenza med sitt berömda keramikmuseum. För dem som ville fanns möjlighet att göra extra resor till Piemonte eller Sorrento och Capri.


Skrolla längre ner på sidan
för ett bildgalleri från VM2013


Klicka här för mer information på VM2013 webbplatsen


Läs ett urval andra rapporter om VM2013Blandade bilder från VM2013 i Bologna

Fotografer: Kerstin Alm, Los Angeles; Tina O’Malley, Chicago; Rose-Marie Wiberg, Marbella; Kickan Williams, South Florida; Britt Mannertorp, Chicago; Margaretta Simpson, Boston; Elsa Maréchal, Göteborg; Ninni Pettersson-Wästberg, London; Maud Larsson, Zürich; Anette Johnson, Virginia Beach; Lisa Laskaridis Sarmiento, New York; Gunilla Westin, Philadelphia; Vicki Almstrum, Austin

OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.