Network Menu

SWEAs kommande Världsmöte 2015 i Arizona

Jul i Arizona

Santa Cacti ["Ho Ho Ho Ho Ho" by Steve Wall / CC BY-NC-SA 2.0 via Flickr]

Santa Cacti [”Ho Ho Ho Ho Ho” by Steve Wall / CC BY-NC-SA 2.0 via Flickr]

Julen firas runt om Arizona med många stora ljusparader och evenemang för hela familjen. De flesta städer kan skryta med stora fina ljusanordningar eller ljusparader under hela december månad.

Staden Prescott, som ligger nordöst om Phoenix i Bradshaw bergkedjan, kallas “Arizona’s Christmas City”. Staden har fyra årstider och många fina gamla viktorianska hem. De har en stor fin ljusparad och världens största pepparkakshus-by. På historiska museet har de också återskapat (“reenacted”) hur julen firades i Arizona under pionjärernas tid.

Den tredje helgen i december förändras Sedonas gator att likna Bethlehem för 2000 år sedan. En del av firandet är ett återskapande av Maria och Josefs resa till Bethlehem samt Jesus födelse. Den stora föreställningen visar Maria, Josef, herdar, djur, romerska soldater, profeter och andra som kunde finnas i Bethlehem kring Jesus födelse. De har också en julkonsert, som är mycket populärt för hela familjen.

Holiday décor at the Biltmore Resort

Holiday décor at the Biltmore Resort [from AZcentral]

I Phoenix ses fantastiska pepparkaksbyar på alla de stora hotellen. Både Phoenixbor och hotellgäster kan uppleva dessa helt utan kostnad.

Phoenix Zoo sätter upp fantastisk julbelysning och är ett populärt resmål bland många familjer.

På “Desert Botanical Garden” installerar de “luminaries”, ljuslyktor längs de många stiga, som slingrar sig runt alla kaktus. Det är ett charmigt, stillsamt, romantiskt evenemang och mycket populärt både bland Phoenixbor och andra besökare och biljetterna blir snabbt utsålda.

Eftersom vädret är mycket behagligt i de flesta delar av Arizona under december så är alla ljusfestivaler, pepparkaksbyar och andra evenemang otroligt populära och välbesökta.

Natural Christmas Decorations

”Natural Christmas Decorations”
by cobalt123 [CC BY-NC-SA 2.0 via Flickr]

Vi här i SWEA Arizona hoppas att ni alla kommer till världsmötet den 15-18 oktober 2015 i Scottsdale. Då är det naturligtvis inte ännu julpyntat, men det finns mycket annat att se i Scottsdale, Phoenix och runt om i Arizona. Gå in på vm2015.swea.org och läs mer om allt, som kommer att ske under och efter världsmötet i oktober nästa år.

God jul och Gott nytt år önskar vi från SWEA Arizona!


Skrolla längre ner på sidan
för ytterligare julbilder från Arizona


Logo SWEA VM-2015-Lg

Flyer för VM2015vm2015-flyer-v2

Purple martin love birds

Purple martin love birds by Henry T. McLin
[CC BY-NC-ND 2.0 via Flickr]OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.

Dekorationer gjort av ”tumbleweed”

”Arizona Christmas City”, Prescott, AZ

Desert Botanical Gardens

Phoenix Zoo Lights

Temple in Mesa