Network Menu

Katris bästa julminne


<<< Tillbaka till dagens luckasida
<<< Till listan över alla luckasidor för 2015
<<< Tillbaka till sidan med alla ramsor


Introduktion: Mi Karlsson Bergkvist

Trots att Katri Olander är en nyckelperson inom SWEAs administration, är hon kanske ändå en doldis för många av Sweas medlemmar. Katri gick med i SWEA South Florida när hon flyttade dit och har genom åren också haft flera styrelseuppdrag. År 2011 blev hon administrativ chef för SWEA International.

Sedan 2013 är hon vice konsul på Sveriges Konsulat i Florida och arbetar som konsult på deltid för SWEA International. I båda uppdragen träffar hon svenskar dagligen och trivs förträffligt.

Här berättar Katri om sitt bästa juliminne.


Katri Olander Serenius; Foto: PrivatMånga fina saker från barndomens jular kom mig till minnes när jag satte mig ner för att fundera över mitt bästa julminne. Lite vemodigt att julen i vuxen ålder inte känns lika pirrande fantastisk som då …

Därför bestämde jag mig för att det julminne jag vill berätta om är från 2004. Jag hade tillbringat nästan två år hemma i Göteborg i väntan på att få mitt Green Card och arbetstillstånd till USA och framförallt på att kunna flytta permanent till min man som redan fanns i USA.

I november 2004 blev äntligen alla mina papper klara och jag kunde avsluta mitt arbete på ett utbildningsföretag och börja packa ihop allt i Sverige. Det blev många avsked från familj och vänner med löften om att de skulle komma och hälsa på snart i Florida.

Ett stort fång röda rosor; public domain

Ett stort fång röda rosor
[License: CC0, Public Domain]

Tidig julaftonsmorgon kom taxin och hämtade mig till flygplatsen i Göteborg och samma eftermiddag lokal tid landade jag på Miami flygplats. Min man mötte mig med ett stort fång röda rosor. Vi körde till vårt hem i Fort Lauderdale och min man frågade vad jag ville göra på julaftons kväll. Det kändes lite konstigt att inte ha planerat en julafton men jag var lycklig över att äntligen vara tillsammans med honom igen.

När vi kommer upp i lägenheten fick jag världens bästa överraskning! Julgranen stod pyntad med alla våra juldekorationer och julklappar låg inslagna under granen. Julbordet stod färdigdukat och strax serverades julskinka, köttbullar och allt som hör till.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

önskar

Katri Olander Serenius