Network Menu

Pyssla innan jul


<<< Tillbaka till dagens luckasida
<<< Till listan över alla luckasidor för 2015
<<< Tillbaka till sidan med alla ramsor


Förjulspyssel; Foto: Ylva Gullaksen

Foto: Ylva Gullaksen

Ylva Gullaksen, SWEA Minnesota, berättar om en familjtradition som är en variation på den vanliga adventskalendern för barn. Hon förklarar:

I vår familj har vi som tradition att ha en paketkalender för våra tre barn. Vi har rationaliserat lite så de får dela på dagarna fram till julafton och får alltså en överraskning var tredje dag.

Detta pyssel är ett enkelt sätt att piffa upp lite tråkiga påsar som barnen får som sina paket. Det tar en evighet att slå in 24 små paket, så även här har jag rationaliserat lite.

Du behöver en eller flera stämplar, gärna med något jul- eller vintertema, stämpeldyna/or, vitt papper, färgat papper, färgpennor, lim, sax eller en cirkelformad pappersstans och små papperspåsar. Själva pysslet tar ca 1 till 1 ½ timme, det går ganska fort när du väl satt igång.

Börja med att stämpla jul- eller vintermotiven så att du får det antalet du behöver av varje. Jag har använt mig av tre olika motiv, ett för varje barn. Konturklipp sedan dessa stämpelavtryck och färglägg samt pynta dem hur du vill, här är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Använd gärna glitter, glitterlim etc. om du har och vill.

Jag har sedan använt mig av en stor cirkelformad stans för att skapa en bakgrund för stämpelmotiven på påsarna och för att ge dem lite mer färg i all sin brunhet. Även här kan du släppa fantasin fri, har du en kontursax är det en enkel variant för att skapa en rolig inramning för stämpelmotiven.

Glöm inte att numrera påsarna. Det blir då mycket lättare när du ska sätta upp dem, gömma dem med tillhörande skattkarta, stoppa dem i barnens julstrumpor, eller hur ni brukar göra. Limma sedan motiven på bakgrunderna för att till sist limma dessa på påsarna.

GOD JUL!


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.