Network Menu

SWEA-stöd: Sweor hjälper Sweor


<<< Till dagens luckasida
<<< Till listan över alla luckasidor för 2015
<<< Till sidan med alla ramsor


Text: Emilia Radow Ingvarson

För många är SWEA inte bara ett sätt att utöka sitt kontaktnät och behålla sina svenska rötter, utan även ett sätt att skapa en social och trygg sfär. Tryggheten att man har en grupp omkring sig som kan ställa upp när man som mest behöver det är ovärderlig. Inom SWEA har ett antal avdelningar nu tagit denna tanke till nästa nivå och skapat SWEA-stödgrupper, t.ex. SWEA-Care eller SWEA-hjälper.

SWEA-stöd är, som namnet antyder, en grupp eller funktion som skall finnas för att vi som medlemmar i SWEA ska kunna få hjälp vid behov. Grundtanken är att man vid olika händelser i livet ska kunna vända sig till SWEA-stöd för råd, tips och hjälp av likasinnade välbekanta Sweor i det land, stad, region där man är medlem.

Sweorna som är aktiva inom SWEA-stöd kan själva ta initiativet när de känner till medlemmar som kan behöva en hjälpande hand eller ett tröstande ord. Det är inte alltid lätt att be om hjälp, och kanske känslan av skam eller otillräcklighet gör att någon tvekar att själv ta kontakt.

Men det är inte bara när man är sjuk eller mår dåligt som SWEA-stöd fyller en funktion. SWEA Chicago vill med sin stödfunktion även kontakta Sweor som har något att fira. Det kan vara bröllop, en födelsedag eller någon som just blivit mamma. En gratulation skapar uppmärksamhet, uppskattning och glädje. SWEA Dallas vill med sin stödfunktion erbjuda något så enkelt som sällskap för den som känner sig lite ensam, men kanske inte nödvändigtvis mår dåligt av det. Gå ut och äta en bit mat, gå på bio, eller varför inte dras med på en manikyr. En sådan liten sak kan göra oerhört mycket för en människas välbefinnande. Gemensamt för SWEA-stöd, världen över, är att ”bry sig” och att få Sweor som är i behov av hjälp att känna sig trygga, lugna och omhändertagna.

En Swea behöver aldrig vara ensam. En Swea ska känna sig trygg med vetskapen om att bakom henne står en hel organisation av levnadsglada kvinnor världen över till hennes förfogande. Det är vad SWEA-stöd i grund och botten handlar om!