Network Menu

SWEAs egna produkter — en bra julklapp


<<< Tillbaka till dagens luckasida
<<< Till listan över alla luckasidor för 2015
<<< Tillbaka till sidan med alla ramsor


Text: Mi Karlsson Bergkvist

SWEA Portland säljer deras produkt under världsmötet i Arizona; Foto: Anna Gustafson Bril

SWEA Portland säljer deras produkt under världsmötet i Arizona; Foto: Anna Gustafson Bril

Julklappsinköp kan vara svårt ibland, men med SWEAs egna produkter är detta problem enkelt löst. Här finns bland annat SWEA Arizonas keps, spegel i behändig påse från SWEA Austin och ett BBQ-set med förkläde och grillvante från SWEA Bangkok.

Det finns en beskrivning av vilka kriterier som en officiell SWEA-produkt måste uppfylla. Anna Centerman, sammankallande i produktkommittén, säger om produktbeskrivningen:

Det är väldigt generella och endast riktlinjer. Det står att produkten ska fylla en funktion, vara enkel att ta med osv, men givetvis är allt relativt och olika personer tycker att olika saker fyller en funktion. Men en godkänd SWEA-logga med rätt färger måste naturligtvis finnas med.

SWEA Rivierans produktförsäljning under världsmötet i Arizona; Foto: Anna Gustafson Bril

SWEA Rivierans produktförsäljning under världsmötet i Arizona; Foto: Anna Gustafson Bril

Efter det att en ansökan skickats in tar det inte lång tid innan produktkommittén svarar. Anna säger att hela processen med en ansökan är snabb och enkel. När produktkommittén får ansökan, rådgör de med varandra via mejl, och kan därför ge ett snabbt svar.

När väl ansökan är godkänd sköts produktion och försäljning helt och hållet av de lokala avdelningarna. Produktkommittén har inte någon övergripande statistik eller redovisning av vilka produkter som säljer bäst. Däremot har de koll på samtliga avdelningars produkter eftersom, för att få sälja en SWEA produkt, måste den vara godkänd av produktkommittén.

SWEA Las Vegas produkter framställd under världsmötet i Arizona; Foto: Anna Gustafson Bril

SWEA Las Vegas produkter framställd under världsmötet i Arizona; Foto: Anna Gustafson Bril

Anna Bergström, SWEA Denver, berättar om Denvers produkt, en SWEA-klocka:

Den har nog funnits i nästan 20 år. Den har legat på is i några år, men nu har vi tagit upp den igen och sålde flera under VM i Arizona. Från och med den 1:a oktober har vi också en ny produkt, en nackkudde som är väldigt användbar på resor. Den sålde vi också vid världsmötet.

En annan produkt som också är reserelaterad är SWEA Atlantas bagagehandtag. Susanne Howard berättar att det var hon som tog initiativet till att ta fram handtaget och Atlanta har haft den i sitt utbud sedan 2010.

Anna Centerman från produktkommittén tycker att det finns många roliga och bra produkter i SWEAs utbud, och den personliga favoriten kommer från den egna avdelningen; SWEA Beijings Snöhalsband.

Här finns en sammanfattning över många av SWEAs produkter: produkter.swea.org/lista-pa-alla-swea-produkter/