Network Menu

SWEA Vancouvers julfest — med en touch av vilt


<<< Tillbaka till dagens luckasida
<<< Till listan över alla luckasidor för 2015
<<< Tillbaka till sidan med alla ramsor


Text: Anna Norrström och Rebecca Keckman, SWEA Vancouver, med introduktion av Mi Karlsson Bergkvist

På många avdelningar runtom i SWEA-land firas julen med basarer, luciatåg och julfester av olika slag. SWEA Vancouver hade en julmarknad i slutet av november, och en separat julfest några dagar senare. Där var stämningen hög och ingen av de närvarande lät sig nedslås av att man i år inte fått tag i någon skinka. Under julfesten hölls också ett lotteri där intäkterna gick till SWEA Vancouvers stipendiefond.

Här berättar Anna Norrström och Rebecca Keckman mer utförligt om ett trevligt och lite annorlunda julfirande.


Pheasant [Public Domain]

Pheasant [License: CC0, Public Domain via Pixabay]


Vi i SWEA Vancouver älskar julen! Vi har alltid en traditionsenlig julfest som är väldigt uppskattad och populär. Tyvärr blev det ingen skinka i år för det gick inte att få tag på, men istället fick vi smaka på spännande korvar smaksatta av fasan-, bison- och älgkött. Den klassiska prinskorven kändes inte lika spännande jämfört med dessa delikatesser! Julbordet, som alla bidrog med mat till, hade en massa klassiska svenska godsaker att bjuda på, så ingen behövde sitta med kurrande mage. Vi fick även en mycket smarrig prinsesstårta till efterrätt.

Under middagen sjöng vi många roliga sånger, och de roligaste gick i repris! Det diskuterades vitt och brett över borden om allt från det svenska språket till cykelresor i Europa. En medlem tog också tillfället i akt och höll ett fint tal där hon berättade om sitt första år i SWEA, samt tackade alla för det enorma stöd som hon och hennes familj har fått.

Efter middagen genomfördes ett lotteri där intäkterna gick till vårt stipendium. Vinsterna i år var bland annat ansiktsprodukter och vin. Vi hade även den årliga julklappsleken där man fick plocka en klapp under granen, eller tjuva ifrån någon annan som redan öppnat sitt paket. Där blev det uppenbart att en uppsättning vinglas var väldigt åtråvärda!

Med ett leende på läpparna lämnade alla festen, glada och nöjda!

Julgran på SWEA Vancouvers julfest; Foto: Lena Normen-Younger

Julgran på SWEA Vancouvers julfest; Foto: Lena Normen-Younger


Sweor på SWEA Vancouvers julfest; Foto: Lena Normen-Younger

Sweor på SWEA Vancouvers julfest; Foto: Lena Normen-Younger

Sweor på SWEA Vancouvers julfest; Foto: Lena Normen-Younger

Sweor på SWEA Vancouvers julfest; Foto: Lena Normen-Younger