Network Menu

2a advent i öknen

<<< Tillbaka till lucka 2
<<< Tillbaka till överblickssidan för SWEAs adventskalender 2018


Annas barn och julstämning i önnen

Annas barn och julstämning i önnen

Anna Ljungqvist, medlem i planeringskommittén för SWEAs Världsmöte i Dubai november 2019, berättar lite om jul i Förenade Arabemiraten.

Julen är en högtid som sammanför människor från alla kulturer och religioner. Förenade Arabemiraten är ett muslimskt land men ändå hittar man ett överflöd av julgranar, dekorationer, fluffig snö och julens alla färger. Det är inte bara de kristna och expats som firar utan även emiratierna, som har sina egna muslimska högtider såsom Ramadan och Eid, är med och tar del av julens festligheter.

Det finns många ställen där man bara kan luta sig tillbaka och njuta av julatmosfären med traditionellt glögg, godsaker och julsångare. Om ens jul inte vore jul utan att åka i backarna eller få känna på kylan, så behöver man inte vara orolig då man i Dubai har Mellanösterns första inomhus skidområde; ”Ski Dubai”. Med en temperatur på -5°C har Ski Dubai äkta snö, fem backar och en snöpark så man kan lätt komma i julstämning.

Julen sparkar i gång i början av december med julgranljusen slås på och avslutar med världsberömda fyrverkerier på nyårsafton. Där emellan finns det massor av juliga saker att hitta på för både stora och små!

Se https://www.dubai.com/blog/the-story-of-dubais-christmas/ för lite mer om jul i Dubai!

För information om SWEAs Världsmöte i Dubai november 2019 se http://vm2019.swea.org/, där det finns nu information om programmet, middagarna, utflykterna, och efterresan, m.m.

Toy carousel

Foto: 1000heads
[CC BY 2.0 via Flickr

2048px-Dubai_Merkato-Mall

Mercato Mall in Dubai After Christmas
[Public domain via Wikimedia Commons]

Christmas at Abu Dhabi Mall

Foto: Thomas Galvez
[CC BY 2.0 via Flickr]

Christmas cypress at the Emirates Palace Hotel

Christmas cypress at the Emirates Palace Hotel
Foto:
Lars Plougmann [CC BY-SA 2.0 via Flickr]

Christmas tree, Abu Dhabi

Public Domain via Pixabay.co

Tower in Dubai

Foto: Bryn Pinzgauer
[CC BY 2.0 via Flickr]