Network Menu

4e advent och en julhälsning

<<< Tillbaka till lucka 4
<<< Tillbaka till överblickssidan för SWEAs adventskalender 2018


Julhälsning från vår ordförande

Kära Sweor,

Ett viktigt år står framför oss. SWEA går in i fyrtioårsåldern och är nu en stark kvinna i sina bästa år. Hon ser nya avdelningar födas och ibland läggas till vila. Hon ser styrelser och kommittéer komma och gå och står med fötterna stadigt på jorden med blicken mot framtiden.

Hundratals medlemmar har lagt ner enormt mycket tid och engagemang för SWEAs räkning under åren. SWEA har blivit ett stort glädjeämne för många, för vissa rent avgörande och något som fört med sig en förbättring i livet. Det har kanske betytt att man kunnat bryta en isolering och känna gemenskap med andra. Eller mött personer inom samma yrke eller med samma intressen. Man har kunnat tänka på annat, fått en ursäkt för att komma ut, resa och se världen! Man har fått lära sig nya saker och bredda sin erfarenhet. Man har fått vänner och många skratt och minnen. Kort sagt, man har blivit glad av SWEA!

Vi blickar mot framtiden och vill att SWEA ska passa även våra döttrar i morgon. För att det ska bli så, arbetar vi på olika plan för att anpassa organisationen till morgondagen och vara aktuella, moderna och synliga. Det är den bästa investeringen vi kan göra för att tilltala dagens svenska kvinnor som flyttar utomlands och framtida generationer. Men vi tänker också på de som är äldre och vill att SWEA ska passa alla. Vårt umgänge över generationerna är inspirerande och värdefullt och samtidigt en försäkring för att vi själva, när vi blir äldre, ska fortsätta trivas i SWEA.

Jag vet att våra medlemmar är mycket stolta över att tillhöra SWEA och vara del av den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Att på så vis bidra till att donationer och stipendier ges ut och att svensk kultur, språk och tradition främjas i världen. Allt detta har ett stort värde och gör tillsammans med vår världsvida vänskap SWEA till något helt unikt.

När vi nu står inför Jul och Nyårsfirande vill jag tacka alla er SWEA-medlemmar, som precis som jag tycker att SWEA är viktigt. Jag önskar er en riktigt God jul och ett Gott nytt år och stundande 40-årsjubileum med SWEA. Tack till medlemmar, avdelningsstyrelser, regionstyrelser, kommittémedlemmar, SWEA Internationals styrelse, rådgivare, sponsorer och administration.

Och till dig, vår grundare Agneta Nilsson, ett stort och hjärtligt tack för att du grundade SWEA för 40 år sedan!

Varma hälsningar,
Christina

Christina Hallmert och en julgran

Christina Hallmert
Foto: Privat

SWEA jubileum logga 2019