Network Menu

Juletids SWEA-körer

<<< Tillbaka till ramsan för lucka 3
<<< Tillbaka till överblickssidan för SWEAs adventskalender 2019


I juletid hörs toner från svenska psalmer och julsånger runtom hela världen. Det är våra SWEA-körer som sprider julglädje med stämningsfull sång. Följ med oss på besök till flera SWEA-avdelningar i USA som har delat med sig av videoinspelningar från egna körer.

Här får du njuta med publiken av körer från SWEA Austin, SWEA Denver, SWEA Dallas, SWEA South Florida, SWEA San Francisco och SWEA Seattle.


SWEA Austin

SWEA Austins kör, med namnet Lagom Singers, uppträdde under en konsert efter julmarkanden. Lokalen var den vackra Gethsemane Lutheran Church, som har svenska rötter så långt tillbaka som till 1868 och har varit i dagens byggnad sedan 1963.

Programmet för konserten var: Sankta Lucia, Lucia är här, Betlehems stjärna, dikt, violin solo, Strålande helgonfe, Ljuset i Advent, Nu tändas tusen juleljus, (barnens tåg kommer in), Goder afton, Julbocken, Stjärngossens visa, Var inte rädd for mörkret, Stilla natt, Sankta Lucia. Flyer om SWEA Austins julbasar och konsert (PDF)

Titta på hela konserten här (videon börjar efter två tal och Luciakörens ankomst)

swea-austin-lagom-singers


SWEA Denver

SWEA Denvers kör uppträdde på Ryssby Kyrka, som byggdes 1882 av svenskättlingar och ligger norr om Denver, Colorado USA. Varje december är det Swedish Candlelight Service och den lilla kyrkan lyses upp av 142 stearinljus. Den 7 december blev kyrkan fullsatt av besökare som lyssnade till SWEA Körens vackra stämmor.

Titta här på individuella sånger (varje som en egen video; klicka på sången du vill se och som visas i ett nytt fönster): Bered en väg för herran & Hosianna, Visa i advent & Ljuset i advent, När juldagsmorgon glimmar, I julekväll där hörs en sång, Gläns över sjö och strand, Jul, jul, strålande jul och Silent Night.

SWEA Denvers kör på Ryssby kyrkan


SWEA Dallas

Den 7 december i Dallas hade man årlig tradition med julbasar och Lucia. Evenemanget ägde rum på Lovers Lane United Methodist Church i Dallas. Webbsidan om SWEA Dallas Yule Bazaar and Christmas Celebration.

Titta här på tre videos från deras Luciafirande (klicka på sången för att se videon): Sankta Lucia, Midnatt råder (tipp tapp) och Tre Pepparkaksgubbar

swea-dallas-lucia-tag


Flera föreställningar: